Поскъпването на някои изследвания са описани в днешния брой на .

...
Поскъпването на някои изследвания са описани в днешния брой на .
Коментари Харесай

Официално обявиха поскъпване на клинични пътеки и медицински изследвания

Поскъпването на някои проучвания са разказани в днешния брой на . Това стана ясно от смяна в Националния рамков контракт за медицинските действия сред Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2020 – 2022 година Решението за промени е взето на 23 ноември във връзка със Закона за бюджета на Касата за т.г. и прогнозата за здравноосигурителните заплащания за годината.

Цените на високоспециализираните медико-диагностични проучвания са до края на годината.

С измененията се основава нов член, съгласно който цените на някои клинични пътеки нарастват с 8% от 1 май до 31 декември 2022 година

Лекото повишаване е за някои рентгенови фотоси – на коляно, става, зъби и други В таблицата е включено и проучването на кръвно-захарен профил, глюкоза, цитонамазка, постоянно срещаните проучвания за бременност и при установяване на положението на щитовидната жлеза – TSH, fT4 и доста други кръвни проби, които са значими за тъкмо диагностициране.

" Дейностите в извънболничната и болничната помощ, назначени и стартирани преди 1 септември 2022 година и приключени след тази дата, се заплащат по цените на този Договор за изменение и допълнение на НРД за медицинските действия за 2020 – 2022 година ”, се споделя в решението, оповестено в Държавен вестник. Медицинските действия по започнатите и неприключили преди обявяване в " Държавен вестник " на тези промени се дефинират по цените, работили преди този Договор за изменение и допълнение на Националния рамков контракт за медицинските действия за 2020 – 2022 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР